Die warme zomerdagen zijn voorbij en het is tijd voor de herfstdagen. Met een seizoenswisseling komt ook vaak een griepgolf. Als je het al heel erg druk hebt zit je niet te wachten om snotterend aan het werk te gaan. Lees verder voor een aantal tips om gezond de herfst door te komen.

Vitamines

Om de griep te voorkomen is het goed om te zorgen dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Als dit niet lukt met voeding zijn vitaminepillen een handige toevoeging. Let bij het kopen bij vitaminepillen wel goed naar de hoeveelheden. Een overschot aan vitaminen kan namelijk ook schadelijk zijn.

Blijven bewegen

Tijdens die donkere dagen heb je misschien minder zin om te sporten. Gewoon lekker thuis op de bank zitten met een filmpje aan klinkt dan veel verleidelijker. Maar stop zeker niet met bewegen. Bewegen is hartstikke goed voor je weerstand. Ga naar de sportschool, de yoga of een lekkere lange wandeling buiten. Het voordeel van overdag buiten sporten is dat je dan ook vitamine D opneemt.

Ramen open

Met het koudere weer zet je steeds minder vaak een raam open. Maar probeer toch om regelmatig even een raam open te zetten. Genoeg ventilatie in huis is belangrijk. Schimmels zoeken namelijk warme plekken op in huis waar weinig ventilatie is. Schimmels kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Zorg daarom dat je huis ook tijdens de koudere dagen goed geventileerd blijft.