Rust in huis zorgt voor rust in je hoofd. Na een lange dag in de weer en druk te zijn met werk is niets heerlijker dan thuis komen en lekker te ontspannen. Door te zorgen voor rust in het interieur wordt het een stukje makkelijker om aan het eind van de dag goed tot rust te komen.

Opgeruimd

Chaos in huis zorgt vaak voor chaos in je hoofd. Een opgeruimd huis doet wonderen. De minimalistische woontrend past hier ideaal bij. Hoe minder spullen hoe minder troep je hebt. Zo creƫer je voor jezelf veel meer rust.

Televisie

Hier sta je waarschijnlijk niet vaak bij stil, televisie kijken kan namelijk een ontspannen moment zijn. Maar het licht van het beeldscherm kan ook voor veel onrust zorgen. Al helemaal voor het slapen gaan kan televisie kijken voor onrust zorgen. Kijk daarom een uur voor het slapen gaan geen televisie meer of kies ervoor om helemaal geen tv in de slaapkamer te hebben.

Natuur

Haal natuurlijke elementen in huis. Zet bijvoorbeeld een mooie grote plant in de woonkamer. Planten staan niet alleen heel mooi ze zorgen ook voor extra zuurstof in huis. Ook het kiezen van natuurlijke kleuren in het interieur geeft een kalmerende uitstraling. Gebruik grijs-of bruintinten of de muren en houten meubels voor extra rust in huis.