Online en in tijdschriften is zoveel te lezen over de essentials die je in huis moet hebben voor de kleine komt. Elk jaar komen er ook steeds meer nieuwe items bij. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder staan een aantal musthaves die je graag wil hebben als nieuwe ouder.

Draagdoek

Opvallend is dat kinderen die dagelijks gedragen worden minder huilen. In een draagdoek nemen baby’s op een natuurlijke wijze deel aan de activiteiten die jij op een dag doet.

Een draagdoek is daarnaast ook erg praktisch. Terwijl jij je kindje draagt heb je ook nog eens je handen vrij. Nog een voordeel is dat het weinig ruimte inneemt. Het kan nog wel eens een uitdaging zijn om op drukke plekken met een kinderwagen te lopen, met een draagdoek is dit allemaal iets makkelijker.

Rompers met overslag

In de eerste paar maanden kan het voor een baby heel vervelend zijn om kleding over het hoofd aan te doen. Overslagrompers zijn hiervoor de ideale uitkomst. Dit bespaart je veel gehuil. Een makkelijk item om thuis te hebben voor de komst van het nieuwe kindje.

Luiertas

Nog een handig item te hebben is een luiertas. De dagen van alleen handtas meenemen of alleen een portemonnee meenemen zijn voorbij. Of het nu een dagje uit is of even een paar uur de stad er gaan aardig wat spullen mee voor je kleintje. Tegenwoordig zijn ook luierrugtassen te vinden, deze zijn iets passender bij mannen.