Op vakantie gaan staat in het teken van ontspanning. Dat lijkt heel eenvoudig. Lekker weg van huis, niet hoeven werken en niets anders doen dan ontspannen. Als je op vakantie gaat met kinderen kan dit een hele uitdaging zijn.

Voorbereiding

Begin een paar weken van tevoren al met bedenken wat mee moet. Maak een lijstje met alle spullen die je mee wil. Pak rustig alles in gedeeltes in. Dit scheelt veel last minute stress. Als je alles op het laatste moment moet regelen begint je vakantie al minder ontspannen. Bedenk ook dat het geen ramp is als je iets vergeet. Je kan het altijd nog ter plekke op je bestemming kopen.

Vermaak

Voordat je eindelijk op de plaats van bestemming moet je vaak al veel geduld hebben. Geduld is vaak niet het sterkste punt bij kinderen. Zorg daarom voor genoeg vermaak onderweg. Als de kinderen zich vermaken ben jij ook een stuk relaxter.

Houd ritme

Tijdens vakanties is het verleidelijk om altijd heel laat op de te blijven met kinderen of op andere tijdstippen te eten. Het bespaart je veel als je ook tijdens de vakantie zoveel mogelijk ritme aanhoudt. Zo hoeven de kinderen bij terugkomst niet te wennen.